Activities

Ha kul när du lär dig spanska

Om du läser detta är det för att du vill komma till Sevilla för att lära dig spanska och funderar på att studera hos oss. Vill du veta vad som skiljer oss från andra skolor?

På Giralda Center anser vi inte att vårt ansvar för din vistelse och din inlärning tar slut när du lämnar klassrummet. Därför erbjuder vi ett program med extraaktiviteter som du kan välja att delta i på eftermiddagarna. Tillsammans med oss kan du inte bara besöka Sevillas viktigaste monument, utan också gömda pärlor som turisterna inte hittar till.

Det sker alltid tillsammans med dina lärare, som aktivt och personligen visar dig det som de anser vara viktigast i deras stad.

Spanjorernas vardagsliv

Dessutom föreslår vi aktiviteter som gör det möjligt att upptäcka spanjorernas vanor och vardagsliv, speciellt sevillabornas. Eftersom vi vet att det inte finns två studenter som är likadana erbjuder vi en mängd olika aktiviteter att välja mellan.

Du kan delta i de aktiviteter som du är mest intresserad av eller allihop! För matälskare har vi skapat våra matlagningssessioner, rutter för att upptäcka olika typer av tapas eller vår kombination med film och middag. För dig som är äventyrlig har vi förberett urbana cykelturer och skattjakter. Och för konstnären inom dig finns det fotosafari, danslektioner i sevillanas eller workshops i kreativt skrivande.

Extraprogram för dig

Som du ser erbjuder Giralda Center dig ett extraprogram tillsammans med din språkkurs. Programmet består av minst 8 timmars kostnadsfria aktiviteter per vecka så att du kan upptäcka Sevillas utbud av kultur och fritidsaktiviteter. Ett utmärkt tillfälle att lära dig mer samtidigt som du upplever Sevillas själ med dina kurskompisar och lärare.

Extraprogram för dig

Smaka på Sevillas alla läckerheter under de olika gastronomiska rutter vi föreslår: besök tapasbarer, bodegas och restauranger, delta i vinprovning, ölprovning och matlagningskurser.

Det är enkelt att gå ut och äta tapas i Sevilla, det finns hur många tapasbarer som helst – ståendes eller sittandes, med kompisar, arbetskamrater, familjen eller ensam…

Det har utvecklats till en ceremoni att gå från bar till bar i jakten på goda tapas – tusentals olika varianter på små smörgåsar, marinerarad eller friterad fisk, fisk i olika såser, potatissallad, fylld aubergine, iberisk skinka eller ost…låter det lockande?

Sevilla har, tillsammans med Venedig och Florens, en av Europas största historiska stadskärnor. Upptäck alla de makalösa skatter som de olika områdena har att erbjuda: från Alameda till Santa Cruz, från La Macarena till Triana och från San Bernardo till La Encarnacion.

Förutom de programmerade besöken till stadens mest välkända monument (La Giralda, katedralen, Plaza de España, Alcazar-slottet och Archivo de Indias) tar vi dig till kyrkor och Mudejar-slott (San Marcos och Palacio de la Algaba), gatumarknader med konst och antikviteter (Plaza del Museo), trendiga områden (Calle Regina) eller gastronomiska marknader i Triana och Calle Feria.

Vi erbjuder också cykelturer där du kan upptäcka Sevillas parker, floden Guadalquivirs banker, historiska och moderna broar eller ön Isla de la Cartuja.

Här är några exempel:

Rundvandring i Santa Cruz

Varje månad visar vi våra studenter det berömda Santa Cruz-området, där vår skola ligger. Lär känna områdets gator och platser, dess historia och naturligtvis dess historier och legender.

Rundvandring i Arenal

Vi erbjuder ofta en guidad rundvandring i Arenal-området, där några av Sevillas mest berömda monument och mest typiska platser ligger; området kring floden Guadalquivir, det berömda tornet Torre del Oro som blickar ut över Triana-distriktet på andra sidan floden, tjurfäktningsarenan La Maestranza med dess tjurfäktningsmuseum, operahuset, med mera.

Besök i slottet Real Alcázar

Slottet Reales Alcazares i Sevilla, som finns med på Unescos världsarvslista, ligger bara 150 meter från vår skola. Det är ett av stadens mest populära besöksmål. Innanför de gamla murarna hittar man ett palats i mudejar-stil, som fortfarande används som residens för den spanska kungafamiljen, liksom dess underbara, jättelika trädgårdar.

Besök i katedralen och tornet La Giralda

Sevillas katedral, som också finns med på världsarvslistan, ligger endast 50 meter från skolan och bör inte missas. Det är världens tredje största katedral, endast överträffad av Peterskyrkan i Vatikanen och St. Paul’s i London. Klocktornet La Giralda tillhörde ursprungligen den moské som tidigare låg på platsen. Från tornet har man en enastående panoramavy över staden.

Besök i María Luisa-parken och Plaza de España

Vi inleder vårt besök vid Plaza de España, symbol för världsutställningen som hölls i Sevilla år 1929. Sedan promenerar vi genom parken till Plaza de América, där man hittar det arkeologiska museet, museet för traditioner och populärt hantverk, samt den kungliga paviljongen, där man kan njuta av något uppfriskande vid en av stadens mest berömda utomhusserveringar. Och om du gillar att upptäcka sådant som inte ses med blotta ögat, föreslår vi en promenad genom Sevillas mystiska gator, tavernor med levande historia eller legender som gör Sevilla till en stad full av mysterier.

Ditt mål är att lära dig och vårt mål är att hjälpa dig.

På våra extra språkworkshops, inriktade på grammatik och vokabulär, får du hjälp att gå igenom och få en bättre förståelse för begrepp i spanskan som ibland kan vara otydliga – skillnaden mellan por och para, ser och estar, användning av konjunktivformen (subjuntivo), etc.

För att jobba med dessa kunskaper har vi utvecklat kreativa aktiviteter för att träna på att skriva, läsa och uttrycka sig muntligt – kulturella och underhållande workshops där man får göra kaligram och gå på skattjakt.

För att du ska få en djupare förståelse för Sevillas populära fester organiserar vi rundabordssamtal om teman som Feria de abril och påskveckan, la Semana Santa, där både studenter och sevillabor deltar.

Vi vill också att du ska känna stadens kulturella puls, så vi föreslår att man tittar på kulturen från ett annat perspektiv genom föreställningar eller fritidsaktiviteter, filmer, konserter, utställningar, sevillanaslektioner och flamencoföreställningar.

Här är några exempel:

Workshop med spansk musik

Studenterna lär sig att lyssna på och förstå sånger på spanska. De får en introduktion till den breda spanska musikvärlden.

Läsworkshop

Studenterna lär sig lästekniker som ger dem ökat självförtroende när de ska ta itu med spanska texter. Samtidigt introduceras de till den spanska litteraturen.

Skrivworkshop

Här utvecklar man strategier för att skriva mer effektivt, oavsett om man arbetar med enkla eller mer komplexa texter. Dessa aktiviteter stimulerar också kreativiteten och man kan ge fria tyglar åt det personliga uttrycket.

Grammatikworkshops

Har du svårt för att lära dig skillnaden mellan ser och estar? Eller mellan por och para? Vi har utvecklat workshops för olika nivåer och med en metodik som bygger på “grammifiering”, för att hjälpa dig att bemästra spanskans egenheter.

Skattjakt

Skattjakter är ett roligt sätt att träna på språket, samtidigt som studenterna fördjupar sin kulturella kunskap om staden och dess folk.
Par eller större lag jobbar under tidspress för att svara på ett antal frågor genom att följa ledtrådarna mot målet.

Att resa är att leva, att leva är att lära…Vi rekommenderar att man besöker välkända platser som Cordoba, Cadiz och Granada, men också upptäcker platser som den vanlige turisten kanske missar: Sevillaprovinsens skatter och dess många byar.

Besök Córdoba

Besöket i Cordoba är ett av de mest populära bland våra studenter. Man kan promenera i de gamla judiska kvarteren och besöka synagogan och moskén/katedralen. Utflykten inkluderar också ledig tid så att man kan upptäcka lokala tapasbarer och hinna shoppa.
Córdoba

Besök Cádiz

Utflykten till Cadiz är också mycket efterfrågad eftersom det är ett resmål som kombinerar kultur och nöje. I Cadiz kan man promenera runt i den gamla stadskärnan, hinna med ett besök i Tavira-tornet och sedan tillbringa eftermiddagen på stranden.
Cádiz

Besök Granada

Man kan resa till Granada över en dag eller över en helg. Det är ett måste att besöka Alhambra-palatset och Generalife-trädgårdarna, promenera runt i Albazín-kvarteret och beundra utsikten därifrån, samt strosa i stadskärnan med dess moriska gatumarknad och titta på kungaparet Isabella och Ferdinands kapell.
Granada

Besök Huelva-provinsen

Huelvaprovinsen ligger ungefär 90 kilometer från Sevilla, på Atlantkusten. Denna resa inkluderar många olika aktiviteter, som t.ex. ett besök i hamnen som Cristofer Columbus avseglade ifrån på sin första resa till Amerika och ett museum som berättar om de första resorna till den nya världen. Man kan också besöka byn El Rocio, dit en berömd pilgrimsvandring äger rum varje år, samt nationalparken Coto Doñana, ett av Europas största naturreservat.

Om du gillar att vandra i bergen finns det många natursköna områden i norra Huelvaprovinsen. Från det området kommer också den berömda skinkan jamón serrano.
Huelva - El Rocío

Atlantens stränder

Atlantkusten i Huelvaprovinsen ligger bara 45 minuter från Sevilla och erbjuder underbar gastronomi, avkopplande stränder och ett milt klimat året runt.

Vi vill ta dig till de vilda stränderna i El Palmar, nära Cadiz, med dess 8 kilometer långa, orörda sandstrand, där man kan utöva många olika vattensporter.

Vi föreslår också att man åker till stranden i Bolonia, därifrån kan man se över Gibraltarsundet till Marocko och Tanger.

Bredvid stranden, omringat av vita sanddynor, kan man besöka de romerska ruinerna Baelo Claudia, från tvåhundratalet före Kristus.

Ett annat resmål som du säkert inte vill missa är Isla de Tavira på Algarvekusten i Portugal, med sina natursköna stränder. Ön ligger bara 90 minuters bilresa från Sevilla.
Atlantens stränder

Sevilla-provinsen

Sevillaprovinsen erbjuder ett oändligt antal alternativ med sina över 100 byar – turism, monument, kulturella besök, vandringar i naturen, gastronomiska rutter – det finns allt.

Provinsen är nyansrik och har upplevt en blandning av många olika folkslag – från den legendariska Tartessos-civilisationen, till romare och araber – som tillsammans bildat en extraordinär kulturell karta.

På höglandet kan du upptäcka byn Carmona, som grundades under romartiden och har en imponerande stadsmur.

Utanför Sevilla, i Aljarafe-området, hittar man Santiponce där de romerska ruinerna av staden Italica ligger. Det finns en imponerande amfiteater och de romerska kejsarna Trajanus och Hadrianus föddes i staden.

I floden Guadalquivirs dal ligger också byn Utrera som anses vara flamencomusikens vagga och i bergskedjan Sierra Norte hittar man gruvområdet Almaden de la Plata. Slutligen kan man nämna våtmarkerna vid floden Guadalquivirs nedre del, där man finner det största risodlingsområdet i Spanien, liksom nationalparken Coto Doñana.
Italica

Marocko

Sevillas geografiska läge gör staden till en perfekt utgångspunkt för resor till exotiska platser som Marocko.

Vi organiserar specialiserade endagars- och helgutflykter till Marocko, där vi upplever landets norra del: Tanger, Tetouan, Fez, Asilah och Chefchauen. Resan från Sevilla och guide ingår, liksom färjan från Algeciras eller Tarifa (Cadiz), guidade besök, hotell och försäkring.

Missa inte denna chans att upptäcka en fascinerande kontinent.
Marocko

Olivoljeproduktion och vinprovning

En chans att besöka en gammaldags hacienda för att lära dig hur jungfruolivolja framställs och lära dig att skilja på olika varianter och smaker hos denna traditionella andalusiska produkt.
Olivoljeproduktion och vinprovning

Giralda Center

Ett dagligt program, från måndag till fredag, med kostnadsfria kulturella aktiviteter på eftermiddagar/kvällar.

Ett utmärkt tillfälle att lära dig mer samtidigt som du upplever Sevillas själ med dina kurskompisar och lärare. Lär dig samtidigt som du har kul!